28 juni 2020

VANDAAG GING ER NIETS BOVEN GRONINGEN

De ochtend nadat ik de avond ervoor een Voorvrijheid.nu vlag had geplant, midden op het Malieveld, begon met frisse ochtendwandeling door Den Haag.

Rond 07:00 uur was er nog geen politie te bekennen. Hoe anders was dat drie uur later.

Tijdens mijn wandeling langs het Malieveld werd ik spontaam en letterlijk misselijk. Wat een ongekende overmacht van politie.

Niet om mensen te beschermen maar wel om de leugen te beschermen. Afgelopen vrijdag was staatssecretaris Paul Blokhuis tenminste mans genoeg om 1 leugen van Klaas Dijkhoff te ontmaskeren (later meer hierover).

Laat dit het begin van vele ontmaskerde leugens zijn. Terwijl ik de overmacht van politie aankeek, schreeuwde alles in mijn lijf: Je moet naar Groningen.

Een kleine drie uur later reden we (Frank de Graaf en ik) het Stadspark in Groningen op.

Wat een goede keus bleek dit te zijn. Alles was daar goed.

De locatie (zeker geschikt voor een demonstratie van 25.000 mensen), de vele bekende gezichten o.a.Henk Ferbeek, Thijs van Hunnik, Nico Onstein, Marco de Jong, Conny Theunissen, Wendy van der Kamp, Jolanda Beenen de vele virtuele FB vrienden, de mooie gesprekken en zeker ook de uitgesproken dankbaarheid voor mijn inspanningen.

Het was echt thuiskomen in Groningen. En nee er waren geen rellen. Er was een eensgezind geluid om onszelf te bevrijden uit de gezondheidsdictatuur van Rutte, de Jonge, het OMT, het RIVM en de WHO.

Het absolute hoogtepunt was de jongen met de roos. Het was halverwege mijn speech toen ik voelde dat er iemand naast me stond. Ik keek opzij en zag daar opeens een stralende jongen met een roos in de hand naast mij staan.

Terwijl hij mij de roos gaf, brak mijn hart. Ik voelde echt in elke cel van mijn lijf: "We zijn het verdomme aan die kids verplicht om op te staan".

# zegjategenverbinding
# zegneetegenanderhalvemeter
# zegjategenmedischevrijheid

Met gezonde groet,
Frank Ruesink

ps 1: Mijn dank gaat vandaag zeker uit naar Groningen burgemeester Koen Schuiling. Een burgemeester die in deze donkere en duistere democratische dagen tenminste zijn rug recht houdt door deze demonstratie door te laten gaan.

Ps 2: Tevens dank voor iedereen die ook vandaag weer zijn vrijheidshart heeft laten spreken. Of in Den Haag, of in Groningen, of met bananen bij de rechtbank, bloemen bij gemeentehuizen of verzorgingshuizen.

Ps 3: Last but not least wil ik nog even de Friese verzetsgroep in het zonnetje zetten. Krachten bundelen, creatieve acties, trots op je roots en saamhorigheid met de Groningers. Keep up the good work.