20 oktober 2019

KLAAS DIJKHOFF - HOE STAAT HET MET UW MORELE KOMPAS?

Beste Klaas Dijkhoff,

Natuurlijk heb ik afgelopen dinsdag je bericht online zien staan https://tinyurl.com/y29gu75x. De inhoud van dit bericht was opmerkelijk.

Waar de overheid stelt dat we als mensen vooral een leven lang moeten leren, plaats jij als politicus deze week op social media precies hetzelfde verhaal als in je Klaasbrief van meer dan een jaar geleden https://tinyurl.com/y6lqkv3u.

Je gaat je bijna afvragen: "Heb jij en de VVD überhaupt iets bijgeleerd over dit dossier in meer dan een jaar tijd?". Het is één van de vele vragen, die deze week bij me opkwamen.

MIJN ONTMOETING MET JOUW COLLEGA SOPHIE HERMANS

Natuurlijk zat ik afgelopen dinsdag met een klein groepje mensen waaronder Thanh Hagoort in de 2e kamer.

Na al mijn berichten wilde ik gewoon zien hoe het debat over het wetsvoorstel "Wijziging in de Kinderopvang" werd gevoerd met Rens Raemakers.

Ik wilde horen wat de inhoudelijke inbreng van de verschillende partijen zou zijn. Ik was benieuwd hoe pijnlijk de gehele discussie over de kritische ondergrens van de dekkingsgraad zou worden.

Dat dit pijnlijk zou worden stond natuurlijk al vast nadat het RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu had geweigerd om het kabinet te adviseren over deze kritische ondergrens. https://tinyurl.com/yyw3n9s5

Ik begreep dan ook heel goede de opmerking van Fleur Agema ( PVV Community NL ) dat we afglijden naar een bananenrepubliek als de Tweede Kamer deze kritische ondergrens nu zelf gaat bepalen.

Voor mij was los van de inhoud van het debat de uitwisseling met jouw collega Sophie Hermans ( VVD woordvoerder op dit thema) het belangrijkste van mijn bezoek aan de 2e kamer.

Vanaf de tribune sprak ik haar na afloop van het debat.
Natuurlijk wilde ik van haar graag weten, wanneer zij dacht dat jij mij documenten had toegestuurd. Dit n.a.v. jouw eerdere berichtgeving, die dag op facebook (zie foto).

Deze uitwisseling werd nogal ongemakkelijk.

Sophie Hermans liet mij weten, dat ze in de veronderstelling leefde dat jij mij iets had toegestuurd na het democratiefestival op 31 augustus jl. https://tinyurl.com/y6jk4pyq

Ik vertelde vervolgens, misschien ten overvloede, aan Sophie Hermans dat jij en ik elkaar nog voorafgaand aan PSV-Ajax (22 september jl) hadden gesproken.

Jij liet mij toen weten, dat "men" jou had geadviseerd om geen contact met mij op te nemen en dat jij mij nog niets had gestuurd.

Wie het weet mag het zeggen.

In de afgelopen dagen heb ik natuurlijk ook alle reacties nog eens rustig door gelezen. En natuurlijk ook gelezen wat jij over mij schreef (zie foto).

Terwijl ik dit las, moest ik opeens terugdenken aan een bericht van de VVD partijvoorzitter van 14 juni jl.

HOE ZIT HET NU MET HET MORELE KOMPAS BIJ DE VVD?

Een dag voordat ik jou en Mark Rutte sprak op het VVD festival in Aalsmeer, https://tinyurl.com/yycw2yk5 lanceerde VVD partijvoorzitter Christine van der Wal de VVD helpdesk tegen integriteitsproblemen https://tinyurl.com/y5aygaed

Vanuit haar perspectief leek mij dat een heel goed idee.
Iedereen weet natuurlijk dat de VVD al tijden koploper is als het gaat om integriteitsproblemen https://tinyurl.com/y5x7ehxq

Iets waar je je als partij en als politicus best voor mag schamen,
zeker als je zo graag andere mensen de wet wil voorschrijven.

Ik was het volledig eens met haar wanneer zij stelt: "dat je een moreel kompas alleen ontwikkelt en aanscherpt door continu het gesprek met elkaar te voeren en door elkaar aan te spreken".

Dit zijn mooie woorden, maar zoals jij ook weet is de praktijk tussen ons heel anders geweest in de afgelopen maanden. Jij hebt het gesprek sinds 15 juni nooit meer met mij aan willen gaan.

Je mail van 1 juli jl. dat je geen tijd hebt voor een gesprek, heb ik als karig aandenken nog in mijn mailbox staan.

Dus ben ik wel benieuwd of jij deze helpdesk hebt gebeld
voordat jij deze week e.e.a. over mij schreef?

EEN MIDDAG OVER NATURAL LAW

Voordat ik jou een goede middag ga wensen, wil ik je graag laten weten wat ik vanmiddag ga doen. Vanmiddag staat er voor mij een bijeenkomst op het programma, die gaat over Natural Law.

In de afgelopen jaren heb ik hier veel over geleerd. Graag adviseer ik je om de volgende video (7:17 min.) eens te bekijken. https://tinyurl.com/y584warf

Het is meer dan de moeite waard. Tijdens het kijken, kan je je direct afvragen of het moreel klopt wat jij afgelopen dinsdag hebt gepubliceerd.

Ik wens je veel moraliteit en wijsheid toe.

Met gezonde groet,
Frank Ruesink