21 juni 2020

LAAT JE NIET GEK MAKEN : EEN MISSIE STOPT NIET BIJ EEN DEMONSTRATIEVERBOD

Vandaag was een dag met een rauw randje. De vibe die in de afgelopen dagen was ontstaan rondom de demonstratie "Samen Terug Naar Normaal" was uniek.

Het aantal reacties van mensen die voor het eerst van hun leven zouden gaan demonstreren was overweldigend. Het vertrouwen dat het een liefdevolle en vreedzame bijeenkomst zou worden groeide met de dag.

Niet alleen bij mij maar bij het gehele, vastberaden en professionele team van Viruswaanzin maar zeker ook bij de vele mensen in het land.

Dit alles aangejaagd door de vele verbindende woorden van Willem Engel plus de geweldige line up van sprekers en artiesten.

Mijn vertrouwen dat wij als organisatie in goede verstandhouding met de politie een zeer vreedzame demonstratie zouden gaan organiseren nam alleen maar toe.

Totdat gisterochtend opeens de demonstratie werd verboden. De manier waarop dit is gegaan hoef ik je niet uit te leggen. In deze video legt Morry je precies uit wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld # mustsee . https://tinyurl.com/y824jt6s

Ondanks de teleurstelling zijn wij geen slachtoffer van de keus van de burgemeester. De heer Remkes heeft onze missie juist enorm bekrachtigd.

Hij moet weten dat een man met een liefdevolle missie niet te stoppen is. Dit demonstratieverbod is niet het einde van een missie. Dit verbod is slechts een bijdrage om de missie met nog meer passie en nog meer mensen te realiseren.

De geest is allang uit de fles in Nederland en het verlangen om deze belangrijke missie te laten slagen laat zich niet tegenhouden door een demonstratieverbod.

In afgelopen jaar heb ik ontdekt wat de remedie is wanneer de angst regeert. Nog meer hartstocht in je missie stoppen, nog meer naar voren stappen en datgene blijven doen waarvan je in je hart weet dat het klopt.

In mijn hart weet ik dat de song van The Manic Street Preachers nu meer dan ooit van toepassing is. If we tolerate this, than our children will be next. https://tinyurl.com/d8z2uul

Dus stap ik morgen op mijn manier door. Niet in de vorm van een fysieke demonstratie maar in de vorm van het Samen Terug Naar Normaal Online Event

Ik hoop echt dat er duizenden mensen afstemmen op dit bijzondere online event. De intensiteit waarmee wij het online event organiseren gaat er niet minder om zijn. De ervaring is natuurlijk wel degelijk anders.

Samen in verbinding in Den Haag met duizenden gelijkgestemden samenkomen op het Malieveld was uniek geweest. Tijdens ons gesprek met de Politie Den Haag sloeg Morry de spijker op de kop toen hij zei: “beter dan dit gaat de gemeente Den Haag het niet krijgen”.

Voor mij persoonlijk verandert aan de intentie van de 21e juni 2020 helemaal niets. Ik vier op deze Vaderdag mijn persoonlijke vrijheid.

Dit doe ik in verbinding met een aantal mensen, die mij zeer dierbaar zijn.

Plan A gaat de prullenbak in. Ik sta helaas niet op het podium op het Malieveld mijn verhaal te vertellen.

Plan B gaat ook de prullenbak in. Na contact met de politie heb ik zelf het besluit genomen om niet met de fiets naar Den Haag te gaan en daar zoals ik had bedacht midden op het Malieveld mijn Voorvrijheid.nu vlag te planten.

Ik kies voor plan C. Dit plan houdt in dat ik een aantal bloemen bij het gemeentehuis ga leggen en dit ga delen op de pagina van Samen Terug Naar Normaal Online Event.

Dit plan houdt in dat ik ergens in Nederland met een bijzondere zanger morgenochtend rond 11 uur een muzikale Facebook Live ga geven.

Dit plan houdt zeker in dat ik ga genieten en participeren in het Samen Terug Naar Normaal Online Event.

Maar bovenal ga ik morgen ervaren dat de vrijheid, die ik innerlijk ervaar zoveel mogelijk weerspiegeld gaat worden in de wereld om mij heen en daarmee vermijd ik samen met Loes Ruesink plekken waar ik kans loop op fysiek geweld.

Ik gun mijzelf en jou als mijn Facebook volger morgen een vreedzame, plezierige, vrije dag.

Maak er iets moois van. Zorg heel goed voor jezelf en je dierbaren en hopelijk zie ik je in morgenmiddag bij Samen Terug Naar Normaal Online Event

Met gezonde groet,
Frank Ruesink