10 december 2019

PAUL BLOKHUIS : HOELANG KIJKT U DE LEUGEN NOG IN DE OGEN?

Beste Paul Blokhuis,

Vroeger had ik alleen deze vraag al respectloos gevonden. Maar na het lezen van het interview met scheidend EU topman Donald Tusk is het een oprechte vraag geworden. https://tinyurl.com/sdjz7yw

Zijn uitspraak: ‘Onbeschaamd hoe politici liegen’ komt natuurlijk niet uit de lucht vallen.

Zijn constatering sluit naadloos aan bij mijn ervaringen van het afgelopen half jaar.

Want wat heb ik in 2019 veel geleerd van een politicus als Klaas Dijkhoff. Wat ben ik dankbaar voor het inzicht, dat je als mens echt moet doorbijten als je de leugen in de ogen kijkt.

Het is deze ervaring waardoor ik me ben gaan realiseren, dat we als mensen echt de macht hebben om een falend systeem te transformeren.

WE HEBBEN DAPPERE VRIJHEIDSSTRIJDERS NODIG

De democratische vrijheidsillusie, die stelt dat je dankbaar moet zijn dat je 1 keer in de vier jaar je stem mag uitbrengen is voor mij ver verleden tijd.

Want als politici hebben jullie geen schapen nodig. Schaapachtig gedrag haalt niet het beste in jullie naar boven.

Jullie hebben als politici dappere vrijheidsstrijders nodig. Vrijheidsstrijders, die jullie er dag in dag uit op wijzen waar in de politiek de leugen regeert. Vrijheidsstrijders, die jullie keer op keer bewust maken hoe het wel moet.

En gelukkig staan de beste stuurlui niet alleen aan wal. De beste stuurlui zitten ook gewoon in de Tweede Kamer.

Kijk naar Renske Leijten ( SP) en Pieter Omtzigt ( CDA). Twee dappere strijders, die het beste van zichzelf hebben gegeven om de misstanden bij de Belastingdienst aan te kaarten.

Strijdend voor gerechtigheid. Strijdend voor een kleine groep mensen, die weten dat hen jarenlang onrecht is aangedaan.

Strijdend tegen de illusie dat wij als mensen een overheid nodig hebben, die ons controleert, domineert en manipuleert.

Maar vooral strijdend tegen een overheid, die niet bereid is om te luisteren naar de waarheid van een kleine groep mensen die met hun verhaal de carrière van een politicus in de weg zitten.

En deze laatste zin is niet cynisch bedoeld. Deze laatste zin is zeker bedoeld voor jouw naaste collega Minister Hugo de Jonge.

Een uiterlijk charismatische man. Een man, die als het uitkomt op zondag in de kerk het woord van liefde predikt maar die altijd wegloopt als hij door mij wordt geconfronteerd met de pijnlijke waarheid.

Wat heb ik daarom ook een bewondering en waardering voor de daadkracht van Renske Leijten en Pieter Omzigt. Zij zijn voor mij voorbeelden hoe je een staatssecretaris kan dwingen om weer menselijk te worden.

Het heeft blijkbaar nogal wat nodig om als staatssecretaris het wangedrag van je eigen medewerkers onder ogen te zien.

En laat duidelijk zijn, ik kan niet wachten tot er heel veel mensen en politici opstaan om de misstanden bij het Ministerie van Volksgezondheid, het RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Bijwerkingencentrum Lareb vol in het licht te zetten.

DE ANGST REGEERT BIJ DE OVERHEID

Want dat de angst alleen regeert bij de Belastingdienst is een illusie https://tinyurl.com/sxyhppm. Dezelfde angst leeft ook op het Ministerie van Volksgezondheid.

Natuurlijk had de oud Prorail topman Pier Eringa gelijk, toen hij in een interview stelde: “angst regeert bij de overheid”. https://tinyurl.com/y6sb653a

De uitspraak van Klaas Dijkhoff voor het PSV stadion op 22 september jl. was hier mooi voorbeeld van. https://tinyurl.com/qs27cte

Toen hij voor de 4e keer oog en in oog met mij stond en ik hem nog eens confronteerde met het feit dat ik geen vaccinatiebewijzen van hem had ontvangen, keek ik naar een onmachtige en angstige politicus die in alle eerlijkheid zei: “er is mij geadviseerd om niet op jou te reageren”.

Dit was geen politicus, die liefde had voor de vrijheid en voor gerechtigheid. Dit was een politicus, die bang was voor zijn eigen carrière als hij de pijnlijke waarheid zou gaan spreken.

Maar in jouw geval hoef je geeneens te kijken naar het gedrag van een VVD politicus. Kijk ook gewoon eens naar het gedrag van je eigen woordvoerder Ruben van Dorssen.

Op 11 november jl. kreeg ik tijdens ons gesprek op het Ministerie van Volksgezondheid van jullie allebei zijn telefoonnummer. https://tinyurl.com/sr79ocb. Zijn telefoonnummer om mijn vragen nog eens voor te leggen.

Ondertussen zijn we bijna één maand, vijf onbeantwoorde telefoontjes en twee onbeantwoorde emails verder, maar blijft de stilte en daarmee de angst regeren.

Dit ontwijkende gedrag is dus niet alleen kenmerkend voor Klaas Dijkhoff en Hugo de Jonge. Dit angstige en ontwijkende gedrag leeft ook bij jouw naaste collega.

Hoe geloofwaardig vindt u nog uw eigen uitspraak: "dat de overheid met bezorgde ouders in gesprek moet gaan?".

De kloof tussen de burger en de politiek wordt zo groot omdat de waarheid te confronterend is. Maar ik ben optimistischer dan ooit.

Hoe langer jij er bewust voor kiest om de leugen te laten regeren. Hoe langer vele jonge ouders inzien dat de waarheid ontbreekt.

En als één iemand anders ook begrijpt dat op het Ministerie van Volksgezondheid de angst regeert, dan is het de eerder genoemde Pieter Omzigt wel.

Tijdens ons gesprek op het CDA congres in Maarssen was zijn antwoord heel helder op mijn vraag: “Waarom ontvangen ouders geen bijsluiter voordat ze hun kind laten vaccineren?” .

Zijn antwoord: “omdat de overheid dan bang is dat de vaccinatiegraad dan nog verder daalt” was natuurlijk de spijker op de kop.

Inderdaad angst. Een overheid, die zich in het vaccinatiedebat laat lijden door angst. En hier ben jij als politicus verantwoordelijk voor. Dit zei ik je face-to-face op 11 november jl en dat herhaal ik hierbij graag nogmaals.

HOEVEEL LIEFDE EN KRACHT REGEERT ER IN JOU?

Jij bent er verantwoordelijk voor of de angst in dit debat blijft regeren. Allebei zijn wij nogal “bijbelvast” opgevoed, dus de onderstaande zin uit de tweede brief van Paulus aan Timoteüs komt jou ook vast bekend voor.

“God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid”.

Ik wens jou als staatssecretaris in 2020 toe, dat jij de kracht hebt om alle lafhartigheid op het Ministerie van Volksgezondheid te laten verdwijnen.

Ik wens jou als staatssecretaris in 2020 toe, dat jij de liefde hebt voor ouders om hen eens volledig te informeren voordat zij hun kerngezonde baby laat injecteren met WI-38 en MRC-5.

Zelf kijk ik met veel optimisme uit naar 2020. Dit wordt een jaar dat heel veel mensen zichzelf op het pad van de held gaan zetten.

Een jaar dat steeds minder mensen als een schaap achter de gevestigde orde aanlopen. Een jaar dat ik meer dan ooit mijn steentje ga bijdragen aan een vrijere en eerlijke wereld.

Want ik kan niet langer aanzien, dat in 2020 de leugen nog langer regeert.

Dus geef ik vanavond nog eens een gratis webinar om zo veel mogelijk mensen te inspireren, zodat zij zelf de verandering worden, die zij graag in hun leven willen zien.

https://tinyurl.com/urklye5

Met gezonde groet,
Frank Ruesink

ps: Natuurlijk kon ik mijn ongeduld niet in bedwang houden en belde ik fotografe Alice Kempers-Stiksma op met de vraag of ik de onbewerkte foto, die zij mij gisteren appte al mocht gebruiken.

Met haar talent voor het juiste plaatje zette zij mij gisteren in het licht. Voor mij de perfecte afbeelding om te illustreren dat wij als mensen altijd het licht in onszelf kunnen ontdekken en het licht voor elkaar kunnen zijn zodat we elkaar kunnen bevrijden wanneer we in een verziekt systeem leven waar de leugen nog te vaak regeert.

Tegen alle fotografische principes in zei Alice gelukkig "ja" en kijk ik uit naar de bewerkte versie, die ik later toevoeg.