24 december 2019

DAAN GIJBELS CEO GSK – WELKE ZIEKTE GAAN JULLIE ONS VOLGEND JAAR VERKOPEN?

Beste Daan,

Het bijna kerstavond.
Tijd om de balans op te maken van dit jaar.

Graag blik ik samen met je terug op 2019. Laten we dit eens snel doen aan de hand van een drietal GSK kernwaarden: Integriteit, Transparantie en Respect voor Mensen https://tinyurl.com/wnfc4p7

Heb je als CEO het gevoel dat deze waarden een beetje uit de verf zijn gekomen dit jaar? Ik ben razend benieuwd wat jouw kijk hierop is.

Het jaar begon natuurlijk wel lekker. Hoe fijn moet het geweest zijn, dat jullie GSK Commercieel Directeur Rolf Remorie kon aanschuiven in de Tweede Kamer bij het vaccinatiedebat. http://tiny.cc/su5zhz.

Als farmaceut direct je invloed aanwenden in de Tweede Kamer is natuurlijk geweldig. Zeker als je beseft dat jullie in Amerika miljoenen dollars moeten betalen om het congres te beïnvloeden. http://tiny.cc/us5zhz

Was het trouwens een verzoek van GSK om geen ouders van kinderen met vaccinschade uit te nodigen bij dit vaccinatiedebat?

Ik kan me voorstellen dat de confrontatie met de ouders van de 14 dode GSK baby's in Argentinië al niet prettig was. http://tiny.cc/496zhz

Laat staan om in de Tweede Kamer geconfronteerd te worden met die slapende tieners na het debacle met het Mexicaanse griep vaccin. http://bit.do/fmTGM

Ik ben ook wel benieuwd of het trouwens door jullie verrassende advies kwam dat jullie werden uitgenodigd in de Tweede Kamer? (We adviseren de overheid een proactief vaccinatiebeleid)

Of waren het de geweldige ervaringen van de overheid met GSK omtrent de Mexicaanse griep, die doorslaggevend waren?

Ik kijk er naar uit om je deze vragen op 4 februari a.s. persoonlijk te stellen. Maar later meer hierover. Nu terug naar de GSK kernwaarden.

TRANSPARANTIE, INTEGRITEIT EN RESPECT VOOR MENSEN. IS DAT NOU ECHT ZO MOEILIJK?

Herinner je nog dat mooie artikel van Ab Klink in het Parool? De kop van het artikel moet met luid applaus ontvangen zijn bij jullie in Zeist.

“Het Mexicaanse Griep vaccin is veilig”. http://tiny.cc/s73zhz

Het is dat er toen nog geen Vaccin Sales Award bestond voor politici want anders had Ab Klink deze zeker van mij ontvangen. http://tiny.cc/gg5zhz

Toch was het wederom een kwestie van geduld tot de bekende farmaceutische aap uit de mouw kwam.

“GSK verzwijgt bijwerkingen Mexicaanse griep vaccin” kopte Avro Tros een paar jaar later http://tiny.cc/th5zhz

Is dit wat jullie bij GSK bedoelen met “integriteit”? Waarom was het eigenlijk nodig om deze bijwerkingen te verzwijgen?

Dachten jullie dat mensen het verband toch niet zouden zien tussen vaccins en de bijwerkingen?

Dit zou ik heel goed begrijpen want daar heeft Klaas Dijkhoff ook last van gehad dit jaar.

Of dachten jullie we laten de overheid wel opdraaien voor de kosten? Zoals Paul Blokhuis, de winnaar van de 2019 Vaccin Sales Award, ook echt gaat doen. http://tiny.cc/ep6zhz

Of dachten jullie dat er geen vrouwen zouden bestaan zoals Aoife Bennett in Ierland, die wel al haar energie besteedt om jullie weer eens gerechtelijk door het stof te laten gaan. https://tinyurl.com/umy8eqh

Natuurlijk is het afkopen van haar een schijntje geweest. Zeker als je weet hoe goed jullie aan de andere kant van de plas het systeem misbruiken om je winst te pakken.

Of hadden jullie er niet op gerekend dat jullie in Illinois ook nog eens veroordeeld zouden worden voor fraude dit jaar? http://tiny.cc/0c6zhz

Soms vraag ik me wel eens af: "bestaat er een (on)ethische code die jullie als farmaceuten afspreken met elkaar?"

GEEN VACCINS ZONDER FRAUDE

Is het een motto in de industrie: "We brengen geen vaccins zonder fraude de markt op".

Want als je er als ouders echt naar durft te kijken, dan ontdek je snel het patroon. Daar heb je bijna geen Zembla voor nodig. http://tiny.cc/fya0hz

Zo kwam mijn zoon twee dagen na de BMR vaccinatie in het ziekenhuis terecht. Achteraf gezien niet verwonderlijk als je kijkt naar het frauduleuze track record van Merck & Co. http://tiny.cc/2n4zhz

Hoe langer ik me verdiep in deze materie hoe meer ik me verwonder over jullie manier van werken. Hoe jullie elke keer die politici te slim af zijn is bijna bewonderingswaardig.

Louis van Gaal sprak ooit eens de legendarische zin: “Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom”. In dit geval zijn jullie echt zo slim.

Die twee big pharma lobbyisten in Amerika per congreslid doen echt heel goed werk. http://tiny.cc/kq9zhz

Je moet er wat geld voor over hebben om te zorgen dat de overheid al jullie onethische gedrag door de vingers ziet maar dan heb je ook wat.

2020 WELKE ZIEKTE GAAT HET WORDEN?

Met spanning kijk ik uit naar het aankomend jaar. Welke angst gaan jullie ons dan aanpraten? Welke ziekte wordt er volgend jaar door jullie geïntroduceerd?

Ik heb al een mooie lijst van 200 vaccins voorbij zien komen. Nu nog de bijpassende ziekte vermarkten en dan start het spel opnieuw.

Maar hier heb ik alle vertrouwen in. Hoe jullie uitstekende marketeers het spel hebben gespeeld met het baarmoederhals kanker vaccin is bijna te bizar voor woorden.

Het één tweetje met Merck & Co was er 1 uit het boekje.

Samen 100 miljoen dollar aan PR besteden om de Amerikanen angst aan te praten voor deze ziekte om vervolgens Merck & Co te helpen om hun Vioxx schandaal af te betalen.

Sommige mensen zeggen wel: “Life is a game”. Voor jullie is dat het zeker. Laten we het spel in 2020 eens een nieuwe naam geven.

"Mens Erger Je Niet Aan Farmaceuten"

In 2019 is iedereen al aardig ingespeeld, zodat het spel in 2020 echt gaat beginnen.

Ik wens je een vredige kerst toe. Altijd een mooi moment voor bezinning.

Met gezonde groet,
Frank Ruesink

Ps 1: Ondertussen ben ik blij dat er in Nederland dappere zwangere vrouwen zijn zoals Rosita Abbink.

Zwangere vrouwen die zich eerst verdiepen in jullie bedrijf voordat ze zich laten inenten.

Zwangere vrouwen die helemaal van jullie vaccinatie afzien nadat ze goed begrepen wat het Geneesmiddelen Bulletin nu echt bedoelde met de zin:

“Opvallend hoe voortvarend deze nieuwe vaccinatie ingevoerd gaat worden, want deugdelijk bewijs dat een DKTP-booster op deze manier toegediend zuigelingen behoedt voor complicaties en overlijden, ontbreekt. https://tinyurl.com/ro3q4oa

# BezintEerGijBegint .

Ps 2: Beste Daan, natuurlijk nodig ik jou ook uit om live aanwezig te zijn bij de eerste Vaccinatie Sales Award uitreiking op 4 februari a.s. aan staatssecretaris Paul Blokhuis in de Tweede Kamer http://tiny.cc/108zhz

Ps 3: Ik kijk er naar uit om te ontdekken hoe "Transparant" je echt wilt zijn over dit zwart gestreepte GSK contract met de overheid die ik onlangs ontving van Ellen Vader.

Ik kan niet wachten om te horen wat julle nu echt te verbergen hebben, dit uit respect voor alle Nederlanders die bezorgd zijn over jullie gebrek aan transparantie en integriteit.

Ps4: Met dank aan Alice Kempers-Stiksma voor mijn foto .