30 mei 2021

BREAKING NIEUWS : BILD BIEDT HAAR EXCUSES AAN, WANNEER VOLGEN DE NEDERLANDSE KRANTEN?

Lieve FB volger,

Een aardverschuiving dendert door Duitsland heen. Mijn enige vraag is nu: wanneer volgt Nederland?

De Duitse krant BILD heeft voor mij het ondenkbare gedaan.
BILD heeft zich verontschuldigd aan alle kinderen voor hun gigantische angstverhalen in coronatijd: https://tinyurl.com/2dm3rzfw

Excuses werd aangeboden voor de grootschalige ellende, die hun berichtgeving heeft aangericht in het leven van gezinnen en speciaal in het leven van kinderen.

Wat een grootsheid van hoofdredacteur van Julian Reichelt om dit te doen: https://tinyurl.com/3ca2hp3n. Wat een voorbeeld is hij daarmee voor alle hoofdredacteuren in andere landen. Maar zeker ook voor de hoofdredacteuren in Nederland.

Mijn idee is om massaal Paul Jansen hoofdredacteur van De Telegraaf, Pieter Klok hoofdredacteur van de Volkskrant en de nieuwe hoofdredacteur van AD.nl op te roepen om dit voorbeeld te volgen.

Want het is precies zoals hoofdredacteur Julian Reichelt van BILD zegt, als de nationale overheid het niet doet, dan moet je het als hoofdredacteur maar doen. Je excuses aanbieden aan kinderen.

Met gezonde groet,
Frank Ruesink

PS 1: Laat vooral hieronder ook jouw idee achter hoe wij deze drie Nederlandse hoofdredacteuren aan kunnen moedigen om dit voorbeeld te volgen.

PS 2: Ik ben ook benieuwd of je vindt dat we een grootschalige actie op zouden moeten zetten om te zorgen dat er ook echt excuses van de Nederlandse kranten komt.

PS 3: Hierbij een stukje van de vertaling van Julian Reichelt.

"Ik zou tegen miljoenen kinderen in dit land, voor wie wij als samenleving allemaal verantwoordelijk zijn, willen zeggen wat onze federale regering en onze kanselier nog niet hebben durven zeggen: wij vragen u om vergeving.

We vragen je vergeving voor anderhalf jaar van een beleid dat je tot slachtoffer heeft gemaakt.

Aan slachtoffers van geweld, verwaarlozing, isolement, emotionele eenzaamheid. Want de politiek en de media die berichten dat je tot op de dag van vandaag, net als vergif, het gevoel hebt dat je een levensgevaar bent voor onze samenleving.

Dat ben je niet, laat je niet overhalen. Wij moeten jou beschermen, niet jij ons.

Was er de Merkel-top voor kinderen? Nee. In plaats daarvan kregen onze kinderen te horen dat als ze het aandurfden om kinderen te zijn, om hun vrienden te ontmoeten, ze oma zouden vermoorden. Niets van dit alles is ooit wetenschappelijk bewezen. Het was gewoon gemakkelijk om dat te zeggen, want kinderen vechten niet terug en stemmen niet."

PS 4: Wil je op de hoogte blijven van nieuwe acties, schrijf je dan vooral in op www.frankruesink.nl